PONR'91
ponr_nieuw

home | achtergrond | bio | discografie | repertoire | video | foto | setlist | programma | gigs | equipment | links | contact

 
De Sessies
Repertoire >> 'De Sessies' 1978-1981
     
2  

'De Sessies' 1978-1981

Na BREEZE werd ik met enige regelmaat gevraagd om te komen zingen bij opnamen van platen, jingles en commercials. Eigenlijk heel leuk werk. De ene keer sta je stichtelijke jingles voor de EO op te nemen, het volgende moment sta je bij rocker Udo Lindenberg. Helaas heb ik niet al te veel materiaal meer uit die tijd.


6
 

THE SURFERS - 1978

Windsurfin'

Met Breeze hebben we samen met de jongens van Catapult en meidengroep The Internationals deze plaat opgenomen. We zouden 'm als gelegenheidsgroep uitbrengen. Toen de plaat eenmaal klaar was zijn we afgescheept met ƒ 500,00 omdat men het toch liever door een 'fake'-groep op televisie liet brengen. Zeer zuur als het dan door bijna heel Europa een nummer één hit wordt.

Pas rond het jaar 2000 ben ik pas echt heel kwaad geworden vanwege deze constructie. Als zanger op deze plaat heb ik gemeld aan de SENA (naburige rechten) dat ik aan deze plaat heb meegewerkt. Iemand van de SENA heeft mij later opgebeld om te vragen hoe het nu werkelijk zat met The Surfers. Het bleek dat ook de leden van de 'fake'-groep SENA-rechten hadden geclaimd!!


D
 

UDO LINDENBERG - GEEN PANIEK - 1978

Omdat Udo Lindenberg een regelrechte STAR was in Duitsland, dacht Jaap Eggermont dat dit in Nederland ook nog wel eens zou kunnen gebeuren. Hij heeft de muziekbanden naar Nederland laten komen, Duitse teksten laten vertalen en UDO die vertaalde teksten in laten zingen. Volgens mij was het beter geweest om de teksten in het Duits te laten, dan had je er misschien nog wat van verstaan.

Votan Waanzin*

Bodo Ballengek *

In deze song zing ik samen met Jerney Kaagman.


4
 

AMPHORA - 1979

Timothy*

Deze plaat werd geproduceerd door Fred Jansen (BREEZE) en Han Meijer (manager BREEZE), dus toen er een stemmetje nodig was, was de weg naar mij gauw gevonden.


7
 

THE SURFERS - 1979

Windsurfing-time again

Na de GIGA-hit van vorig jaar moest er natuurlijk een vervolg komen.


1
 

GERRY FANE'S HOROSCOPE - 1980

Gerry Veen heeft in 1976 deel uitgemaakt van BREEZE, waarna de contacten tussen hem, Fred Jansen en Eddy van Toorenburg in stand zijn gebleven. Zij hebben hem uiteindelijk in contact gebracht met Jaap Eggermont. De single 'AQUARIUS' van deze elpee is in Nederland een behoorlijke hit geweest.

Cancer*

Leo*

Scorpio Woman*

Sagittarius*

Pisces*


3
 

STARS ON 45 - 1981

In 1979 of 1980 heeft Jaap Eggermont zijn eerste 'Stars on 45' (The Beatles) uitgebracht welke rond de tijd dat we deze 'Stars' (Abba) aan het opnemen waren, op nummer één in Amerika kwam. Ik sta er zelf telkens van te kijken hoe Jaap mijn stem zo dicht in de buurt van het origineel heeft weten te krijgen.

Horse With No Name*

Dowadiddie*

Sound Of Silence*


5  

VANESSA - 1981

Eddy van Toorenburg had de kans gekregen om de eerste single van Vanessa (toen nog totaal onbekend) te produceren. Pas met haar derde of vierde single, na haar overstap naar Martin Duijser, is ze werkelijk goed doorgebroken. Als ik na die doorbraak vertelde dat ik op een plaat van Vanessa had meegezongen, kreeg ik meteen allerlei insinuerende opmerkingen te horen. Ik ben me destijds nergens van bewust geweest aangezien Vanessa toen (nog) geen sterallures had en een descent spijkerjasje droeg.

In The Heat Of The Night*


   
   
Untitled Document

© 2014 studio PONR'91. All rights reserved.