studio PONR'91

home | biografie | discografie | foto | video | setlist | equipment | links | contact

  Facebook Instagram Spotify YouTube Bandcamp
P.O.N.R. '91
 
Hieronder word je doorgelinkt naar mijn favoriete (muziek)sites  
     

Peter Gabriel
Ik ben me nooit zo bewust geweest van Peter Gabriel. Maar toen ik in 1991 mijn eerste CD-speler kocht, vond ik dat daar ook een aantal CD's bij hoorde. Zijn single met Kate Bush heb ik altijd prachtig gevonden en heb daarom een soort verzamelaar (Shaking The Tree) van hem gekocht. Een aantal jaar geleden heeft hij tijdens de opening van een of ander groot sportevenement (Olympische Spelen of Voetbal EK of WK) Imagine van John Lennon gespeeld met zijn band. Ik was diep onder de indruk van zijn charisma. Pas in 2007 heb ik van hem een DVD gekocht van zijn 'Growing Up' concert. Sindsdien ben ik fan van hem. Hoe raar kan het lopen in het leven? Hij maakt al meer dan 30 jaar fantastiche muziek en nu pas dringt dat tot me door.


 
 

Indigo Girls
In 1994 zat ik een keer 's nachts uit verveling naar de 'David Letterman Show' op RTL4 te kijken toen daar ineens de Indigo Girls voorbijkwamen. Emily met een prachtige melodieuze stem en Amy met een hele rauwe stem. De zeer ongepolijste harmoniën hebben er voor gezorgd dat ik inmiddels 8 of 9 CD's van de dames in mijn bezit heb.


 

Venice
Bij de legendarische '2 meter sessies' had Jan Douwe Kroeske in 1999 de broertjes/neven Lennon te gast. Harmoniën à la Crosby, Stills Nash & Young hebben me toen de impuls gegeven om weer verder te gaan met muziekmaken. Jelmer heeft voor mij de CD 'Spin Art' in Amsterdam op de kop weten te tikken. Later dat jaar ben ik met Tessa en Jelmer (als laatste samenzijn voordat Jelmer voor een jaar naar Australië zou vertrekken) naar een optreden van hun geweest in de Oosterpoort te Groningen. Inmiddels heb ik ook van hen al 8 of 9 CD's en ben ik naar in totaal 3 optredens van ze geweest. Dit is 'close harmony' zoals het moet zijn en zoals ik het heel graag ook zou willen.


 

Fay lovsky
Bij een of ander NCRV tv-programma (Eddy Ready Go of zoiets) waar ze haar single (Maggy?) zong, zag ik haar voor het eerst. Door de jaren heen altijd haar stem/stijl tussen al het ander geweld van commercials en jingles kunnen herkennen. Zeker haar kerst-song vind ik elk jaar weer een verademing. Begin jaren negentig was ik zo onder de indruk van de eenvoud van haar CD(boekje) 'Jopo in Mono' die ik gekocht had, dat ik daar een nummer over geschreven heb. Paradoxaal genoeg is het zo'n beetje de meest ingewikkelde song geworden die ik ooit geschreven heb om te vertellen over iemand die heel erg dicht bij zichzelf blijft in de eenvoud van haar liedjes. Ik heb de opname van dat nummer ook nooit afgemaakt omdat ik het spoor een beetje bijster ben geraakt. In totaal ben ik naar twee zeer memorabele optredens van haar geweest: 'The Magnificent Seven' en het optreden met haar 'La Bande Dessinée' (cadeautje van Van Jelmer en Tessa).
 

     
     
Untitled Document

© 2023 studio PONR'91. All rights reserved.