studio PONR'91

home | biografie | discografie | foto | video | setlist | equipment | links | contact

  Facebook Instagram Spotify YouTube Bandcamp
P.O.N.R. '91
Equipment
 

Gibson J45
Toen ik in 1977 en 1978 met BREEZE regelmatig met mijn kop op de televisie was, werd het toch een keertje tijd dat ik eens een knappe gitaar kocht. In de Witte de Witstraat in Amsterdam was ik op zoek naar een nieuwe gitaar, maar er beviel er niet een. Totdat de verkoper met deze toen 9 jaar oude Gibson aan kwam. Toen ik daarop speelde was ik meteen verkocht. Inmiddels is het instrument ruim 50 jaar oud, maar nog steeds ontroert het prachtige ingetogen geluid me weer.

Dat deze Gibson nog heel is mag een wonder heten. Als het schrijven van een nummer niet lukte, of als het met mijn muziek in het algemeen niet lukte, heb ik regelmatig op het punt gestaan om uit pure wanhoop het instrument ergens tegen kapot te slaan. Ik ben zelfs tot de slotsom gekomen dat deze gitaar (of ik) een engelbewaarder heeft. Begin jaren tachtig heb ik de tekst voor een advertentie opgestuurd naar de Telegraaf, waarin ik hem te koop aanbood. Om nog duistere redenen, maar achteraf gezien gelukkig, heeft deze advertentie de krant nooit gehaald.

Gibson J45
  top  
Godin A6
Godin A6
Op zoek naar een electrische gitaar die op het podium prachtig akoestisch klinkt, had ik begin jaren negentig al eens een Godin in handen gehad, maar kon die toen niet betalen. Uiteindelijk heb ik in 2005 deze gitaar aangeschaft
  top  
Martin 12 snaren
Ooit heb ik de beroemde en zeer populaire EKO twaalfsnarige gitaar in mijn bezit gehad die door anderen een orgel werd genoemd vanwege de altijd prachtige volle klank. Helaas heeft die maar twee jaar geleefd. In 2000 heb ik als puur hebbeding en uit pure EKO-nostalgie deze toen 30 jaar oude gitaar gekoch
t.
Martin 12 string
  top  
Washburn
Washburn
(Nuno Battencourt)
In 1994 moest ik voor een aantal optredens kiezen, of mijn Gibson electrisch maken (dus moest ik er in boren) of een nieuwe electro-akoestische kopen. Het is het laatste geworden.
  top  
Variax
Toen Hans Lamboo (EUMETRIS) op zoek was naar een speciaal gitaargeluid voor onze opname van 'Turning Point', kwam hij uit op een Variax. De combinatie van mogelijkheden van deze gitaar met een bijzonder redelijke prijs heeft mij doen besluiten er ook een te kopen.
Variax
  top  
Aria
Aria
Voor het betere tokkelwerk bij optredens heb ik in 1970 deze Spaanse gitaar met nylon snaren gekocht.
  top  
 
 
Untitled Document

© 2023 studio PONR'91. All rights reserved.